Vrijheid
Zelf je richting bepalen
Doen wat je belangrijk vindt.
Het spel en de knikkers

Leef je om te werken of werk je om te leven.

Welke keuzes maak je?

Jij en je loopbaan

Je loopbaan kent fases. Je leven heeft ook ups en downs. Check je bronnen van waar je plezier aan beleeft. Vastlopen in je werk, soms is iets ook gewoon ‘klaar’ en ben je aan iets nieuws toe. Heb je een verstoorde werk-privé balans, angst voor uitvallen door burn-out of bore-out, je bent niet de eerste die het overkomt. Toch ben je dan al een aantal grenzen overgegaan, en te veel en te gemakkelijk meegegaan met de waan van de dag.

Coaching kan je helpen je vragen te onderzoeken en een volgende stap te onderzoeken. Een reis begint met de eerste stap.

Duurzaam inzetbaar zijn is relevant blijven! Door ontwikkelingen, innovaties worden er steeds andere eisen gesteld aan medewerkers.

Inzetbaarheid is afhankelijk van vakkennis, vitaliteit en betrokkenheid. Dat vraagt doorlopend actie. Werken aan ‘fit’, een goede match tussen je werk en jezelf. Wat is je volgende ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling

Willen, durven en zijn

De beste versie van jezelf zijn en tonen. Persoonlijk groeien, dromen waarmaken, omgaan met jezelf en in contact zijn met anderen. Angsten en onzekerheden steken altijd, in meer of mindere mate, de kop op. Zonder dat je het door hebt  beïnvloedt dit je functioneren en doe je jezelf tekort en kom niet goed uit de verf. In je angsten en onzekerheden zitten juist  je leermomenten en groeipunten: 

je coachvraag

Naar bewust bekwaam

Loopbaancoaching

Ontwikkeling & (nieuwe) uitdagingen

Leef je om te werken of werk je om te leven? Je carrière opbouwen is je potentieel benutten. Er zijn veel factoren die maken of je succesvol bent, toch heb je daar invloed op. 

Wat is je stip op de horizon

Potentieel benutten

Re-integratie

Betrokken werknemer

Als je ziek bent en je jouw eigen functie niet meer kan uitoefenen help ik je graag bij je zoektocht naar passend werk. Dit kan een andere functie bij je eigen werkgever zijn, maar ook een nieuwe baan bij een ander bedrijf. Dit laatste is re-integratie 2e spoor. Via het re-integratietraject gaan we, samen met jou, actief op zoek naar ander werk. Werk dat aansluit op jouw mogelijkheden.
Er zijn verschillende re-integratie mogelijkheden:

 
  • Re-integratie bij jouw eigen werkgever in een andere functie
  • Re-integratie bij een andere werkgever
  • Re-integratie als u een WIA-WGA uitkering ontvangt
  • Re-integratie ingezet door UWV: Werkfit maken en Naar werk
 
 
 
 

Jij en je loopbaan

Duurzaam inzetbaar is je talenten goed benutten!

Betrokkenheid
vitaliteit
en
zelfbewust

Groeien en ontwikkelen, zelf verantwoording nemen!

Dit gaat over jou, duurzaam inzetbaar blijven. Hoe creëer je goede goede kansen voor jezelf om je behoeften te vervullen, succesvol te zijn, blijven en lol in je werk te houden.  Belangrijke vragen hierin zijn:

  • Bestaat je werk nog over een aantal jaar?
  • Wat motiveert je?
  • Komen je ambities uit de verf?
  • Over welke competenties beschikt je en waar wil je  je in ontwikkelen?
  • Aan welke competenties is behoefte om goed te functioneren?
  • Heb je voldoende veerkracht ?
Looobaanonderhoud

Kus de kikker

Of de lol er nu af is, of je hebt burn-out signalen, je bent er klaar mee en het brengt je niks meer, accepteer dat signaal en doe daar iets mee, dit vertelt jou iets. Pak door, de beslissing er iets aan te doen, is de eerste stap van de verandering.

 “Er was eens……..”   Hoe mooi had je je het voorgesteld? Hoe mooi was het toen je er aan  begon, de tijd dat je erin geloofde dat en indruk op je maakte? Het sprookje waarin je geloofde, loopt niet zo af zoals jij je had voorgesteld. De verbeelding is verdrongen door de realiteit. De boodschap, “………, en zij leefden nog lang en gelukkig” blijft uit. 

Laat je verbeelding werken, begin opnieuw.

In ieders leven en werk zijn er momenten dat je goed een coach kunt gebruiken om verlangens waar te maken of omdat je vastloopt in je werk, of extra vaardigheden wilt ontwikkelen en als je toe bent aan een nieuwe uitdaging. In een coachtraject ontdek je samen met mij wat er mogelijk is binnen jouw functie, je volgende stap in werkomgeving, loopbaan, leven of anderszins. 


De prinses verloor haar bal in een vijver. De kikker in de vijver bood haar aan de bal te pakken, maar daarvoor moest zij hem meenemen naar het kasteel en in haar bed laten slapen. De prinses stemde in. Na het diner wilde de kikker in bij haar in bed gaan liggen. Walgend smeet de prinses de kikker tegen de muur waarbij de de kikker direct in een mooie prinses veranderde. Ze leefden nog lang en gelukkig.

De prins was betoverd, was de held en hielp de prinses haar doel te bereiken. Als dat doel bereikt is vindt er een onttovering plaats.

Kus de kikker

Loopbaan
Coaching

Inzetbaar blijven, blijven ontwikkelen

Wil je meer uit je leven halen?

Ben jij op zoek naar hoe jij meer kan doen van ‘dat’ wat je gelukkig maakt?

Elke dag de dag vol energie tegemoet en doen wat je leuk vindt?

De waan van de dag is dat er voortdurend een beroep op je wordt gedaan. Dat je jezelf uit het oog verliest, maar meer geleefd wordt. Dat je keuzes maakt, maar niet meer voor jezelf of gaat steeds meer gaat twijfelen. Als je werkt voor je inkomen, dan doe je jezelf tekort.

Dingen doen waar je geen energie van krijgt, doet energie verbranden.  Opgebrand raken is over je grenzen heen gaan, jezelf en grip op het leven verliezen. Sta stil bij wat je doet en zoek de zin van je leven.

"Begin met het einde voor ogen".

"Houd de zaag scherp"

Wat zou je willen bereiken?

Wat zie je voor je als je even wegdroomt? Je verbeelding is een voorbode van wat er in je mogelijkheden ligt.

 

Coaching houdt je scherp, geeft steun in de rug, helpt je grenzen verleggen.

Coachingstraject: wat zou je coachvraag kunnen zijn?

Coachvraag: in mijn werk ?

Weet je dat:

  • 38,9% van de werknemers aangeeft dat hun kennis en vaardigheden NIET goed aansluiten bij hun huidige werk, dat motiveert niet!

  • 33,5% meer kennis en vaardigheden heeft dan nodig, dus geen uitdaging heeft!

  • 5,4% minder kennis en vaardigheden heeft dan nodig, dus op de tenen loopt!

  • 10,3% van de werknemers kan niet gemakkelijk aan de fysieke eisen van het werk voldoen, dus verhoogde risico op gezondsheidsklachten en uitval heeft.

  • 10,1% van de werknemers kan niet gemakkeljk aan de psychische eisen van het werk voldoen, dus verhoogde risico op gezondsheidsklachten en uitval heeft.

Deze gegevens zijn over 2019, bron TNO.

Wat leert deze informatie jou?

werkgever en werknemer

Hoe ziet jouw coachtraject eruit?

Het uitgangspunt is altijd jouw vraag, het antwoord zit in leiding geven aan jezelf, in beweging komen. Hoe dat eruit ziet is voor iedereen anders. Coachen en gecoacht worden doen we samen, elk in een eigen rol. We onderzoeken en gaan uit van jouw talenten, waarden, ambities en drijfveren. Deze verbinden we met je doelstelling. Het is een proces en er komt energie vrij dat je in beweging brengt.

In grote lijnen zie je 3 fases:

  1. Waardeer jezelf
  2. Keuzes maken
  3. Een plan realiseren

Samen bepalen we hoe ik je ondersteun, waar, wanneer en hoe vaak. We zijn vrij om daar invulling aan te geven. Wil je naast gesprekssessies tijdens het traject even afstemmen dan kan dat. Daarbij doe ik wat nodig is om jouw doelstelling te halen en ik laat me daar graag toe uitdagen.

Ik ben realistisch, praktisch en dynamisch. De gesprekken zijn persoonlijk, gevarieerd, leuk en leerzaam.

Zo maak ik het verschil.

Vertrouwen hebben is wel belangrijk om tot goede resultaten te komen. Gecoacht worden is leuk, maar best wel spannend, want je weet niet wat je gaat raken, angst van het onbekende en het kan confronterend zijn.  Maar ook: wat zeggen anderen over je keuze, krijg je steun?  Je kiest voor coaching omdat je stappen wilt maken. “Zonder wrijving geen glans”, inzichten en speelruimte zullen jou deel zijn.

Wat betekent persoonlijk leiderschap ?

Ik coach persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap; hetgeen niet meer zegt dan ‘leiding over jezelf nemen’, zelf bepalen wat je doet en daar verantwoordelijk voor zijn. Dat is gemakkelijk gezegd dan gedaan, het vraagt keuzes maken over wat je wil, de vaardigheden hebben en lef hebben ervoor te willen gaan. Jezelf ontwikkelen hoort daarbij. “De zaag scherp houden”, aldus Covey.

Je functioneert het best als je weet wie je bent en wat je wilt en dat uitvoeren! Dat vraagt zelfkennis, naar jezelf kijken, een richting liezen, uitdagingen aangaan, je (ontwikkelings)behoefte vervullen,  positief zijn, oplossingsgericht werken, maar vooral zelfvertrouwen. 

Werkplezier is de uitkomst van; dat je iets doet wat je leuk vindt, wat zin geeft aan je bestaan. Werkplezier en prestatie gaan samen en brengt tot meer prestatie en doelen haalbaar maken.

Persoonlijk leiderschap in je werk, plezier hebben in je werk draagt bij aan een goed werk, inzetbaarheid en een goede match met je functie en werkgever. Dat uit zich ook in een betere prestatie, hogere klanttevredenheid, betere moraal en dat wordt ook gewaardeerd.

Je loopbaan onderhouden en actueel blijven

Stil staan bij je loopbaan is nodig, je ontwikkeling bijhouden en afstemmen op je behoefte en inzetbaarheid voor nu en zeker later. Wat is je baan na je volgende baan?

Je start je loopbaan als je van school afkomt en gaat werken. Wil je succesvolle en gezonde carrière dan maak je bewuste loopbaankeuzes en heb je een doel voor ogen. De waan van alledag vertroebelt dat.

Je ervaringen, (technologische) ontwikkelingen en veranderende werk en/of privé omstandigheden, als ook het ouder worden maakt, dat je inzetbaarheid verandert. Om aansluiting te houden met de arbeidsmarkt, inzetbaar te blijven, moet je relevant zijn voor de werkgever. Dat vraagt bijblijven en ontwikkelen.

Als je niets doet dan ben je overgeleverd aan wat de omgeving jou brengt, of in verrast. Als je niet weet wat je wilt, is de kans op ‘zwerven’ van de ene baan naar de andere en is het nog maar de vraag of je er blij van wordt. Maak een (begin van een) loopbaanplan, dan maak je bewuste keuzes die je helpen werk te doen waar je blij van wordt en je komt uit op de positie die je ambieert.

Wat betekent ‘loopbaan'

Synoniem voor loopbaan is carrière;  ontwikkeling van de maatschappelijke positie. Het werk dat je doet en de banen die je hebt gehad.

Carrière maken: je maakt jouw loopbaan

Je loopbaan vormgeven

Soms is toeval een kans voor een mooie carrière. Alle ingrediënten voor werkgeluk en tevredenheid worden bediend, uitdagingen, jouw kwaliteiten, persoonlijke groei en succes. Om je loopbaan aan alleen toeval over te laten heeft het risico dat je gaat dwalen op de arbeidsmarkt en het niet goed kan vinden of de aansluiting mist. Maak een loopbaanplan, denk in elk geval na over, bijv.:  je werkzaamheden, werkomgeving, jouw kwaliteiten waar je echt wat mee wil en waar je gelukkig van wordt,

Loopbaanplan, weet wat je wilt bereiken

Te vaak zie ik dat medewerkers zich niet hebben voorbereid op mogelijke veranderingen van de werkomgeving. Als er een crisis dreigt, iemand niet adequaat reageert en als de klap dan komt (bijvoorbeeld burn-out, reorganisatie), dan kunnen ze niet goed incasseren en schakelen. Vaak zijn dan eerdere signalen genegeerd, onderschat.  Het incasseren van tegenslagen en baanverlies doet ‘pijn’. En als die pijn gaat stapelen en samenvallen met andere (vervelende) omstandigheden, is het leiden in last, als bijvoorbeeld: juridisch touw trekken, financiële zorgen, relatie die onder druk komt, gezondheidsklachten, wegvallen van structuur, de betekenis dat werk geeft. 
 
Een crisis is te op te vangen als je tijdig kan schakelen, voorbereid bent, een plan hebt. Je weet dan wat je richting is, wat je volgende stap is. Dus waar sta je over 3, 5 of 10 jaar? Hoe wil jij je verder ontwikkelen?
 
Nieuwe technologieën en veranderende inzichten volgen elkaar steeds sneller op. Wil je mee blijven doen, dan moet je hierop investeren, persoonlijk ontwikkelen, maar ook keuzes maken op richting en dat wat je leuk vindt.
 
Ga eens ‘met jezelf’ in gesprek over wat je wilt.

Persoonlijk ontwikkelplan, geef jezelf een uitdaging

Maak je eigen Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Dat deel uitmaakt van je loopbaanplan, maar je gebruikt als input in de gesprekscyclussen met je werkgever of je eigen korte termijn richting. Het planmatig aanpakken van je ontwikkeling vanuit je eigen kwaliteiten, idealen, oude beloftes die je aan jezelf hebt gedaan of dat waarvan je droomt, helpt je ‘bij’ te blijven. Start met de uitdaging die je jezelf geeft.
 
De gesprekscyclussen tussen werkgevers en medewerkers zijn vooral effectief voor werkgever en werknemer als er voor beiden ‘iets te halen en brengen’ valt. Deze uitruil tussen werkgever en werknemer gaat over productiviteit, prestaties en kosten. Betrokkenheid hierbij en hoe jij kan bijdragen gaat dan over de  prestaties.  Het persoonlijk ontwikkelingsplan gaat dan niet (alleen) over ‘beter functioneren‘. Het gaat ook over je persoonlijke ontwikkeling en doorstroom, dus je arbeidsmarktperspectief.  Je bereid je voor op je volgende stap in je loopbaan.

Persoonlijk leiderschap

Impact maken met ambitie

Werkplezier is te sturen!

Op maandagmorgen zin hebben aan je werk?

Analyseer werkplezier en energiebalans

Werk privebalans

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Het is heel vervelend als je niet uitgerust de week begint en je inzetbaarheid onder druk staat.