Duurzaam ondernemen, met inzet en betrokkenheid van je medewerker(s)

Voor jou als werkgever zijn de ambities van de organisatie leidend (continuïteit) en is optimaal functioneren: presteren en groeien. Bijvoorbeeld: de omzet vergroten, dienst verlenen, klanttevredenheid verhogen en de kosten in de hand houden. De vraag is: hoe zet je je personeel in? Hoe verhoog je je rendement? Dat vraagt investeren in mensen, ontwikkeling.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat: bevlogen teams scoren beter op: omzet (+12%), klantvriendelijkheid (+12%) en op productie (+18%). Uit onderzoek blijkt ook dat 20% van werkend Nederland met bevlogenheid werkt. Dan is er een potentieel van 80%.

Optimaal functioneren, vergroot de betrokkenheid en analyseer de energiebalans.

Je wilt je medewerker optimaal te laten functioneren, maximaal te laten presteren, uitdagen om de groei aan te pakken. De Werkenergieanalyse® is een tool die eenvoudig en snel analyseert hoe een medewerker in zijn werk staat. De analyse is bovendien een concreet coachingsinstrument die de coaching meetbaar maakt, met nul-/en eindmeting, en een procesversneller is in een veranderingstraject. Het instrument helpt de medewerker keuzes te maken en de regie in handen te nemen. Een goede match medewerker en werk verhoogt betrokkenheid en verlaagt ziekteverzuim.

Werkenergieanalyse®: Analyseer werkplezier en werkenergie

Werkenergieanalyse® is een analyse van de huidige werksituatie van je werknemer, zijn energie- en stressbronnen op functie- en organisatieniveau in kaart brengt. Je medewerker ontdekt op welke aspecten hij wel of geen invloed heeft en daardoor weet welke toekomstige acties voor hem effectief zijn. Dus keuzes maakt en doelen stelt voor zijn prestatie en ontwikkeling. Deze worden vastlegt in een actieplan, dit plan is de start van het realiseren van de formuleerde doelen.

 • Weet jij wat je je medewerker echt wil in zijn werk?
 • Weet jij waar je medewerker energie van krijgt?
 • Heeft je medewerker een goede energiebalans?
 • Soms weet de medewerker zelf niet wat hij wil!

Je medewerker krijgt antwoord op deze vragen, door het maken van de Online Werkenergieanalyse en de bespreking ervan. Deze analyse is samen met het begeleidingsgesprek een zeer effectieve methode voor inzichten bij je medewerker op zijn persoonlijke effectiviteit en perspectief. Doordat de medewerker door het maken van analyse al aan het denken wordt gezet, start dan al de eerste bewustwording. Tijdens de bespreking van de analyse wordt ook het actieplan gemaakt. Dit plan is het uitgangspunt voor het functionerings-/ontwikkelingsgesprek of de start van het realiseren van de formuleerde doelen.

Doordat je medewerker helder krijgt wat zijn wensen zijn, is het functionerings-/ontwikkelingsgesprek met je medewerker doelgericht. Als uit de analyse blijkt dat het werk en/of organisatie niet meer bij iemand past, dan gaat het gesprek over de vervolgstappen, als bijvoorbeeld: jobcrafting, opleiding, ander werk/afdeling, netwerken en solliciteren.

Wat levert de Werkenergieanalyse® op?

 • Betere energiebalans, tevredenheid en motivatie
 • Inventarisatie overtuigingen en patronen
 • Hogere bevlogenheid, betrokkenheid
 • Leren realistische doelen te stellen en keuzes te maken
 • Formuleren van loopbaanstappen
 • Vaststellen van opleidingsbehoefte
 • Een actie-/prioriteitenplan binnen 2 weken

Prestatie en werkplezier gaan samen, we zetten in op invloed en pro-activiteit van je medewerker om de resultaten te verbeteren. Dat betekent ook meer vitaliteit en werkplezier en verlaging van verzuimkosten.

Optimaal functioneren, plezier in het werk, doelen realiseren, ambities waarmaken geldt voor jou als persoon en voor jou als leidinggevende, werkgever. De reden waarom je goed wilt functioneren, doelen wilt realiseren etc is voor ieder verschillend.

Voor jou als professional is dat je bijvoorbeeld ambities hebt en je wilt ontwikkelen of ook zorg voor anderen hebt, of ergens anders rekening mee hebt te houden. Dus is ook de vraag hoe je wilt en kunt functioneren en matcht met je werk en werkomgeving en dat kunt organiseren. En waar ligt jou doel en ontwikkeling?

Scroll naar top