Wat betekent persoonlijk leiderschap ?

Ik coach persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap; hetgeen niet meer zegt dan ‘leiding over jezelf nemen’, zelf bepalen wat je doet en daar verantwoordelijk voor zijn. Dat is gemakkelijk gezegd dan gedaan, het vraagt keuzes maken over wat je wil, de vaardigheden hebben en lef hebben ervoor te willen gaan. Jezelf ontwikkelen hoort daarbij. “De zaag scherp houden”, aldus Covey.

Je functioneert het best als je weet wie je bent en wat je wilt en dat uitvoeren! Dat vraagt zelfkennis, naar jezelf kijken, een richting liezen, uitdagingen aangaan, je (ontwikkelings)behoefte vervullen,  positief zijn, oplossingsgericht werken, maar vooral zelfvertrouwen. 

Werkplezier is de uitkomst van; dat je iets doet wat je leuk vindt, wat zin geeft aan je bestaan. Werkplezier en prestatie gaan samen en brengt tot meer prestatie en doelen haalbaar maken.

Persoonlijk leiderschap in je werk, plezier hebben in je werk draagt bij aan een goed werk, inzetbaarheid en een goede match met je functie en werkgever. Dat uit zich ook in een betere prestatie, hogere klanttevredenheid, betere moraal en dat wordt ook gewaardeerd.

reflectie

Neem tijd voor reflectie