Persoonlijk profiel

profileren is een bepaald beeld vormen van jezelf.  Iemand kan ook zichzelf profileren, dan wil iemand op een bepaalde manier overkomen, je goed profileren heeft invloed op je carrière.

Profileren is ‘jezelf zien’ en bewegen vanuit wat jij wil en je persoonlijke eigenschappen. Wat anderen zien ‘dat ben jij’. Hoe dan ook het beeld van jezelf (profiel) begint met zelfkennis en zelfinzicht. Dat geeft ook gelijk de kracht van je profiel aan, het profiel vormt zich op zelfvertrouwen. Zicht hebben op je eigen kwaliteiten, valkuilen, irritaties en uitdagingen en durven zijn wie je bent. Dus je werkt van binnen naar buiten, je bent onderscheidend.

profileren Dat is een hele klus als je middenin de ratrace zit. De omgeving stelt allerlei eisen en verwachtingen en van nature zijn we daar gevoelig voor en passen we ons aan. Als je toegeeft aan maatschappelijke druk, en je steeds daaraan tracht te voldoen, etaleert, jezelf wilt verkopen, je opvallend presenteert, dan heeft dat tot gevolg dat je ‘druk ervaart’, dingen gaat doen die niet bij je passen en daar ook weer onzeker over wordt. Want kun je wel waarmaken wat je zegt, belooft?

Als je profilering is aangepast, of je maakt je groter dan je bent of kleiner voor te doen dan je bent, dan krijgt een ander het gevoel van: hier klopt iets niet. Profileren is jezelf erkennen, accepteren en gewoon jezelf zijn.

WhatsApp