Duurzame inzetbaarheid

Creëer een werkomgeving voor resultaten en werkplezier

je eigen loopbaancoach

Plan je loopbaan

Waar sta je over 5 jaar?

Het spel en de knikkers

Duurzame inzetbaarheid

Loopbaanbudget,...

kracht

Founder

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin.

This is the of the sentence.

Loopbaantrajecten

Loopbaantrajecten zijn persoonlijk ontwikkeltrajecten. Je hebt een vraag en je wil een oplossing, dat vraagt wrijving en geeft glans. Je bent immers zelf het onderwerp.

Focus scherp stellen. Sta je voor je jaar-/functioneringsgesprek, dan is een goede voorbereiding een must. Het is de plek om aan sturing te geven aan je eigen loopbaan. 1. Het zal de kwaliteit van het gesprek met je leidinggevende ten goede komen. 2. Je benut je invloed op de invulling van  je functie en je eigen ontwikkeling..

Natuurlijk zijn er kritische punten van jou of je leidinggevende, maar het gaat om focus op de dingen die je zelf kunt veranderen. Daarom is het belangrijk erover na te denken en erover praten. Maak een afspraak, als stok achter de deur, om goed voorbereid je jaarlijks gesprek over je functioneren in te gaan.

Gun jezelf de tijd om stil te staan bij wat je doet om op zoek te gaan naar je verlangens en drijfveren. 

 

voor ervoor kiest dat het roer om gaat en je vanuit jezelf de ingrediënten  hiervoor op een rijtje wilt krijgen, dan is een traject met biografisch interview  en levenslijn de beste keuze

Je werk staat centraal en we onderzoeken ......informatie die ... versterken van positie, keuzes maken en zelfvertrouwen winnen.

Je werk staat centraal en we onderzoeken ......informatie die ... versterken van positie, keuzes maken en zelfvertrouwen winnen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

Over marja

Dank je dat je op ‘lees meer’ doorklikte. Dat betekent je meer wilt weten over mij als ik zeg dat je meer controle kan krijgen over je leven en gelukkiger wordt al je je ontwikkelt. Of misschien werd je getriggerd door ‘meer kleur aan je leven geven’. 

 

Het leven gaat over ‘waar je vandaan komt’, ‘ontdekken wie je bent’, ‘wat je kan’ en ‘wat je wil’. Als de uitkomst is: dat je trots bent op wat je doet, tevreden bent met wie je bent en je gelukkig voelt, is het goed. Maar zelfs dat is vaak tijdelijk. Er verschijnt vanzelf weer een obstakel op je weg. Je hebt dan al heel veel werk moeten verzetten, veel moeten loslaten en leren om te leven naar je eigen waarden om de volgende obstakel ook te overwinnen. Je kunt het zien als kralen rijgen 😊. 

En, mijn verhaal is ook jou verhaal

Zelf bepalen wat ik wilde, weten waar ik naar toe wilde en hoe ik me profileerde en er kwam,  dat zijn voor mij echte uitdagingen geweest. Ik heb het zelf allemaal moeten uitvogelen, wist niet ‘waar Abraham de mosterd haalde’. Mijn dromen gingen over grote bouwprojecten, ruimte, steen en staal. Maar de Huishoudschool werd een feit. Een afslag die voor mij werd genomen en waar ik nooit op ben teruggekomen. De belofte aan mezelf ooit nog eens HBO te doen, heb ik wel waar gemaakt op mijn 40e. Dat bracht mij perspectief en leerde anders in de wereld te kijken. In die tijd ben ik ook mensen tegengekomen die mij de weg wezen. Daar ben ik blij mee en dankbaar voor. Zelfs een welgemeende opmerking, van zomaar iemand, had een grote impact. Was niet alleen een spiegel, maar ook een handleiding.

En, mijn verhaal is ook jou verhaal.

Dromen waarmaken en zelfregie pakken. Voor mij maakte mijn HBO studie en omgeving het verschil. Vervolgd met opleidingen tot arbeidsbemiddeling en coaching en daar ben ik voor gegaan. Ik heb mijn kansen gegrepen, van mijn diepte punten geleerd. Verder is het mij gegund, dat ik mij heb kunnen ontwikkelen en nu mijn kennis mag delen.  

Hoe ik dat doe? Dat is niet alleen ‘de spiegel’, maar ook een ‘handleiding’ opdat je er concreet mee aan de slag kan. Ik ben realistisch, praktisch en heb een persoonlijke dynamische aanpak, waarbij ik graag werk met methoden en oefeningen.

Ik ben afgestudeerd op competentiemanagement en heb mij aangeleerd naar competenties te kijken, diploma’s zeggen mij niet zoveel en waar je vandaan komt ook niet. De aandacht richten op competenties maakt ook dat je gezien en gehoord wordt naar wie je bent en naar het potentieel dat voor jou ligt: uitdaging, ontwikkeling en groei. Met mijn 20 jaar re-integratie en coaching ervaring is die puzzel goed te maken.

De huidige tijd is weerbarstig, steeds sneller, digitaler en vereist schakelen, dat vraagt een zelfsturende houding om bij te blijven, maar vooral afstemming met jezelf. Internet overvoerd ons met informatie, maar geeft ook veel kennis. Internet helpt ons de verbinding te houden met ons werk, en een draaiende economie nu in de Coronacrisis. De arbeidsmarkt verandert, blijf aangesloten! Wat is je volgende stap?

Om nog even terug te komen op: “Het leven gaat over; ‘waar je vandaan komt’, ‘ontdekken wie je bent’, ‘wat je kan’ en ‘wat je wil’”. Hierin zitten je gewoontes opgesloten, dat wat je altijd doet, hebt geleerd, aangeleerd, fijn voelt etc. Daar zit nu ook je blinde vlek. Zelf in de spiegel kijken is dan niet genoeg. Je kijkt namelijk  naar wat je wit zien. Laat een ander jouw spiegel zijn, vraag feedback of laat je coachen.

Werken aan ambitie: zin in werk, doelen realiseren, passies, sterke punten aanscherpen en negatieve 'zelfpraat' en gedragingen wegwerken.

Kansen creëren, ontwikkelen en doelen realiseren, pak de regie.

De mogelijkheden bespreken?

"Doen wat je leuk vindt.
Het spel en de knikkers."

Marja Ritsema
Coach

Duurzame inzetbaarheid Loopbaanonderhoud Loopbaancoaching

Adventure

Water Sports

Interdum exercitation penatibus, praesentium facilisi accusamus fermentum, sagittis.

Werken aan ambitie: zin in werk en doelen, passies, sterke punten aanscherpen en negatieve zelfpraat en gedragingen wegwerken.

Kansen creëren, ontwikkelen en doelen realiseren, pak de regie.

De mogelijkheden bespreken?

"Doen wat je leuk vindt.
Het spel en de knikkers."

Marja Ritsema
Coach

Duurzame inzetbaarheid Loopbaancoaching

Wat is Viacoach voor jou?

Ik coach persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap; hetgeen niet meer zegt dan ‘eigen regie nemen’, zelf bepalen wat je doet en daar verantwoordelijk voor zijn. Dat is gemakkelijk gezegd dan gedaan, het vraagt keuzes maken, vaardigheden en lef hebben ervoor te gaan. Jezelf ontwikkelen hoort daarbij. “De zaag scherp houden”, aldus Covey.

Je functioneert het best als je weet wie je bent en wat je wilt! Dat vraagt kennis, richting, uitdaging, behoefte, ontwikkeling, oplossingen, maar vooral zelfvertrouwen.  Werkplezier en prestatie gaan samen en brengt tot meer prestatie en doelen haalbaar maken. Werkplezier is de uitkomst van; dat je iets doet wat je leuk vindt.

Werkplezier draagt bij aan een betere prestatie, hogere klanttevredenheid, betere moraal en dat wordt ook gewaardeerd.

‘Wie ben je’, ‘wat wil je’ en ‘wat kun je?’

Mijn logo vertelt mijn drijfveer en aanpak. ‘Wie ben je’, ‘wat wil je’ en ‘wat kun je’ zijn de 3 hoeken van de piramide. Het open (witte) vlak, de onzichtbare punt, je potentieel. Je kennis over jezelf vergoten, je ontwikkelen brengt meer kleur aan en brengt je dichter bij je talenten, passies, idealen. Dus doen wat je leuk vindt.

Stilzitten is geen optie, wat is je volgende stap? Een afspraak maken? Tot dan, groet Marja Ritsema

Logo ViaCoach
WhatsApp