Plan je loopbaan

Waar sta je over 5 jaar?

Het spel en de knikkers

Duurzame inzetbaarheid

Loopbaanbudget,...

Heb jij een loopbaanplan?

Te vaak zie ik dat medewerkers zich niet hebben voorbereid op mogelijke veranderingen van de werkomgeving. Als er iets dreigt niet adequaat reageren en als de klap dan komt (bijvoorbeeld burn-out, reorganisatie), niet kunnen incasseren en schakelen. Vaak zijn dan eerdere signalen genegeerd, onderschat.  Het incasseren van tegenslagen en baanverlies doet ‘pijn’. En als die pijn gaat stapelen en samenvallen met andere vervelende omstandigheden, is het leiden in last, als bijvoorbeeld: juridisch touw trekken, financiële zorgen, relatie die onder druk komt, gezondheidsklachten, wegvallen van structuur, de betekenis dat werk geeft. 
 
Dit is te op te vangen als je tijdig kan schakelen, voorbereid bent, weet wat je richting is, weet wat je volgende stap is. Waar sta je over 3, 5 of 10 jaar? Hoe wil jij je verder ontwikkelen?
 
Nieuwe technologieën en veranderende inzichten volgen elkaar steeds sneller op. Wil je mee blijven doen, dan moet je hierop investeren, maar ook keuzes maken op richting en dat wat je leuk vindt. Dus blijvend investeren in je ontwikkeling en expertise.
 
Ga eens ‘met jezelf’ in gesprek over wat je wilt. De werkenergieanalyse helpt je dat concreet te maken.

Persoonlijk ontwikkelplan, geef jezelf een uitdaging

Maak je eigen Persoonlijk Ontwikkel Plan dat deel uitmaakt van je loopbaanplanning, maar ook als input in de gesprekscyclussen met je werkgever. Het planmatig aanpakken van je ontwikkeling vanuit je eigen kwaliteiten, idealen, oude beloftes die je aan jezelf hebt gedaan of dat waarvan je droomt, helpt je ‘bij’ te blijven. Start met de uitdaging die je jezelf geeft.
 
De gesprekscyclussen tussen werkgevers en medewerkers zijn vooral effectief voor werkgever en werknemer als er voor beiden ‘iets te halen en brengen’ valt. Deze uitruil tussen werkgever en werknemer gaat over productiviteit, prestaties en kosten. Betrokkenheid hierbij en hoe jij kan bijdragen gaat dan over de  prestaties.  Het persoonlijk ontwikkelingsplan gaat dan niet  over ‘beter functioneren‘, maar ook over doorstroom en je volgende stap.

loopbaanbudget = loopbaanplanning

power

Happy Coaching Clients!

Toen ik was aangenomen​ in een nieuwe functie (overheid) werd me naar mijn salarisstrook gevraagd. Ik heb met Marja mijn aanpak besproken en we hebben gewerkt aan mijn onderhandelingsvaardigheden, dat scheelde me € 350,- per maand! Ik heb Marja zowel als inlevend als recht door zee ervaren.
Inge
5/5
Ik vond de inzet en betrokkenheid erg fijn en hoe in de sfeer van vertrouwen gewerkt wordt. Het gevoel van geaccepteerd worden en ik mezelf kon zijn. Marja stelt de juiste vragen, soms confronterend, maar ze liet me wel nadenken. Ik heb meer voor mezelf durven kiezen en heb een andere richting gekozen.
Carla
5/5
Ik vond het erg fijn dat je helder en to-the-point ​vragen stelde op het juiste moment. Ik kreeg hierdoor ruimte om mezelf op een andere manier te bekijken en me tot nadenken zetten. Ik kreeg hierdoor nieuwe inzichten waarmee ik verder kon. Later moest ik bij een keuzemoment nog eens terugdenken aan wat je zei: "waar word je echt blij van?" Marja heeft me echt geholpen sterk in mijn gesprekken te staan, mezelf goed te profileren en een keuze te maken.
Els
5/5