Wat is coaching?

Ik zie coaching voor jou als back-up, steun, begeleiding in jouw reis om van A naar B te komen. Samen kijken waar je bent en vooruitkijken, perspectief zoeken, met avontuur, ontdekkingen, temperatuur- en cultuurverschillen. 

Je coachvraag: Hoe van A naar B (probleem oplossen) beantwoorden middels coaching is een proces van de antwoorden zoeken die in jezelf besloten liggen. De coach stelt vragen, zet je tot nadenken, laat je naar jezelf kijken. Dat is een dynamisch proces, met elementen als onder andere: reflectie, stilstaan, onderzoek, opdrachten, tijd, uitgedaagd worden, feedback, maar vooral heel veel vragen.

Coaching is een persoonlijk proces, daarom is een goede klik en vertrouwen wel belangrijk.

Wat is een coachvraag?

Je coachvraag is de reden van je zoektocht, je wilt iets voor jezelf ontwikkelen, inzicht in krijgen om bijvoorbeeld effectiever te functioneren of juist meer los laten:

  • Je wilt een antwoord op een bepaalde vraag, iets veranderen,  weten hoe te handelen of je zoek steun in de rug om door te pakken. 
  • Je hebt een doel, je wilt ‘iets’ bereiken. Je loopt ergens in vast, of je zit ‘gevangen’ in een bepaalde situatie en je ziet ‘het’ zelf niet.

We kennen ook trajecten mbt tot re-integratie en outplacement. Het doel is dan begeleiden naar eigen of ander werk. Hierin zitten een aantal processen coachvragen opgedeeld om tot resultaat te komen

 

Wat kun je van mij, als coach, verwachten?

Mijn achtergrond bepaald mijn drijfveren. Ik ben breed georiënteerd, heb affiniteit met en gevoel voor techniek. Ik ben sociaal economisch opgeleid vanuit de praktijk naar HBO met de raakvlakken: economie, welzijn en onderwijs. 

Mijn motto: ‘doe wat je leuk vindt‘, net als ‘ga zeilen‘ heeft hier ook mee te maken. Vroeger werd voor mij bepaald en dat heeft mij doen dwalen op de arbeidsmarkt. Alle ervaringen, interesses en kwaliteiten bij elkaar komen in het werk wat ik nu doe. Zo ook mijn drijfveren. Daarnaast meen ik dat je oplossing voor de toekomst in het verleden ligt

We gaan het gesprek aan, je vertelt, je inspireert mij, ik daag je uit door te ontwikkelen en zo bepaal jij voor een groot deel de vormgeving van het coachingstraject. Jij daagt mij uit, jou uit te dagen. Dat doe ik onder andere door opdrachten te maken en associaties te zoeken die je helpen in het vinden van je antwoorden. Het levert je altijd wat op en je draagt het bij je. Er zullen kwartjes vallen ook na het coachtraject. 

Coachstijl:

Persoonlijke groei vind ik belangrijk. Ik werk ontwikkelingsgericht sluit bij je aan en deel daarnaast graag kennis opdat je er wijzer van wordt. “Als je kunt begrijpen hoe iets werkt, heeft het meer effect“.

Resultaatgericht coachen als een prestatie moet worden neergezet. Ik stuur op resultaat. Als Groninger, een min of meer, natuurlijk gegeven, zo kan ik ook direct en eerlijk zijn in mijn communicatie. Daar word ik op gewaardeerd. Vroeger was dat een valkuil, ik heb geleerd tot 10 te tellen en tactvol te zijn.

Oplossingsgericht coachen  als er een knelpunt moet worden weggenomen.

WhatsApp